Ajoneuvon romutus

Auton romutus on helppoa ja useimmissa tapauksissa myös ilmaista. Sinun ei tarvitse itse huolehtia mistään muusta kuin auton toimittamisesta meille. Ja halutessasi me voimme jopa noutaa sen. Meidän pitää kuitenkin varmistaa sinulta muutama asia, ennen romuttamista. Ole ystävällinen ja lue alla olevat ohjeistukset niin saadaan käyttöikänsä lopun saavuttanut ajoneuvo uusiokäyttöön helposti ja ympäristöystävällisesti. Jos romutettavia autoja on useampia, jokaisesta autosta pitää olla omat täytetyt noutotilaus lomakkeet ja mahdolliset valtakirjat.

 

Me hoidamme puolestasi rekisteristä poiston ja romutuksesta saat todistuksena romutustodistuksen sähköpostiisi muutamassa päivässä vastaanoton jälkeen.

 

 1.  OLETKO ITSE AUTON rekisteritietoihin merkitty OMISTAJA ja pystyt tuomaan auton itse?
  Jos vastasit kyllä, nopein tapa romuttaa auto, on tuomalla se itse meidän vastaanottopisteellemme osoitteeseen Hyllilänkatu 18, Tampere. Näin toimiessasi sinulle myös maksetaan romuautosta eli saat ylivoimaisesti suurimman hyödyn. Ota mukaan henkilöllisyystodistus.

 2. OLETKO ITSE AUTON rekisteritietoihin merkitty OMISTAJA, mutta haluat tilata noudon?Tämä on helpoin tapa päästä autosta eroon, mutta vaatii sinulta hieman ”paperityötä” ja tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Täytä vieressä oleva lomake ja tunnistaudu lopuksi allekirjoittamalla lomake sähköisesti. Näin varmistamme, että olet auton omistaja ja annat samalla meille valtuuden hakea auto ilmoittamastasi osoitteesta. Tunnistautumisen ansiosta sinun ei tarvitse olla paikalla, kun auto haetaan. Noudamme auton ilmaiseksi noin 40 km etäisyydellä vastaanottopisteeltämme. Jos ajoneuvoromu sijaitsee kauempana, ole meihin ensin yhteydessä, niin sovitaan noudosta erikseen.

  HUOM! Ilmaista noutopalvelua käytettäessä auton pitää olla kokonainen eikä siitä makseta erillistä korvausta. Nouto tapahtuu viiden (5) arkipäivän kuluessa, mutta parhaimmillaan jo seuraavana päivänä.

 3. EN OMISTA AUTOA, vaan toimin omistajan (henkilö tai yritys) puolesta.
  Tarvitset valtakirjan, jotta voit toimittaa toisen henkilön tai yrityksen omistaman auton romutettavaksi. Valtakirjan löydät nettisivuiltamme TÄÄLTÄ. Muista täyttää kaikki kohdat ja pyytää allekirjoitus omistajalta. Kun sinulla on valtakirja, olet saanut omistajalta oikeuden hallinnoida autoa ja voit toimittaa auton romutettavaksi omalla nimelläsi. Noutopalvelua käytettäessä, pyydä omistajaa täyttämään viereinen lomake. Jos lomakkeen täyttö tai tunnistautuminen ei ole omistajalta mahdollista, toimita tulostettu valtakirja meille täytettynä ennen noutoa tai erikseen sovitusti voit luovuttaa valtakirjan myös noudon yhteydessä.

 

 

OHJEITA ERITYISTILANTEISIIN

 

 • AVAIMET – Jos et ole itse paikalla, kun autoa haetaan ja auton avaimet ovat tallessa, jätä avaimet noutotilaus tapauksissa autoon sisälle esimerkiksi kuljettajan penkille. Avaimet helpottavat auton käsittelyä.
 • TIEYHTEYS - Jos tilaat autolle noudon, auton luokse pitää päästä kuorma-autolla/hinausautolla tietä pitkin. Jos auto on vaikeassa paikassa, on asiakkaan velvollisuutena siirtää auto paikalle, mistä se voidaan nostaa helposti kyytiin.
 • TURHA NOUTOKÄYNTI – Jos noutotilaus on tehty, mutta auto on tiedoista poiketen paikassa mihin ei kuljetuskalustolla tietä pitkin pääse ja käynti on turha, on Rautasoini Oy:llä oikeus veloittaa auton omistajaa 100 € suuruisella käyntimaksulla.